MADELINE ROSENE – EVERYDAY EXISTENTIAL CRISIS

Artiest info
Website
facebook
 

Voor sommige artiesten was de onverwachte coronacrisis de hoofdreden waarom ze al hun muzikale activiteiten voor een periode van bijna twee jaar volledig moesten stopzetten. Dat is dubbel zo erg als je net voor de uitbraak van Covid-19 je debuutplaat op de markt hebt gebracht. Dat was namelijk het geval voor de uit Los Angeles afkomstige indiepopzangeres Madeline Rosene die in 2019 haar eerste album “Raised On Porn” had uitgebracht. Op die plaat had ze voornamelijk songs geschreven die het hadden over de moeilijkheden om tot ernstige relaties te komen in de jachtige wereld waarin we leven, omgeven door allerlei sociale media, internet pornografie en dating websites.

Voor haar tweede album “Everyday Existential Crisis” dat eind oktober 2022 werd uitgebracht gaat Madeline Rosene een heel andere toer op met mooie popmelodieën en songteksten die over de liefde en relaties gaan. Enkel de indiepopsound bij haar liedjes heeft ze helemaal niet afgezworen bij de tien songs die ze op deze tweede plaat heeft verzameld. De titeltrack werd geselecteerd om als eerste single uit het album getrokken te worden en wij laten die song ook aan u horen op de eerste video bij deze recensie. Voor het nummer “Good Behavior” dat we op de tweede video aanbieden kreeg ze in de opnamestudio vocale support van producer en rapper Dante Juhkel.

Andere songs uit “Everyday Existential Crisis” die op onze volle goedkeuring kunnen rekenen zijn openingstrack “Out Of My Mouth”, de prachtige ballads “Words” en “Burn” en het jazzy “Franglais” waarin haar humoristische songtekst sterk opvalt. Het samen met haar verloofde gecomponeerde nummer “Heart On Fire” gaat over hoe ze verliefd werden op elkaar en hun emoties de vrije loop hebben gelaten. Deze song kwam tot stand toen ze in 2020 verhuisden van Los Angeles naar Cleveland, Ohio.

(valsam)